Najbolji Uređaji za Hardversko Hakovanje

U svetu informacione bezbednosti, alati za hardversko hakovanje su neophodni za testiranje ranjivosti sistema i uređaja. Kao neko ko se bavi ovom opremom dugi niz godina, mogu vam reći da su inovacije i promene konstantne. Predstavljam vam listu uređaja koji su preoblikovali pejzaž modernog hakovanja, svaki sa svojim jedinstvenim setom sposobnosti.

 

Proxmark3

Proxmark3 je “Švajcarski nož” kada se radi o RFID i NFC tehnologiji. Ovaj uređaj je zlatni standard za istraživače koji rade sa identifikacionim sistemima zasnovanim na radio-frekvencijama. Njegova sposobnost da čita, piše i emulira različite tipove RFID tagova ga čini idealnim za dubinsko istraživanje i testiranje sigurnosnih protokola. Ono što Proxmark3 izdvaja jeste njegova visoko prilagodljiva platforma koja podržava širok spektar RFID frekvencija i protokola.

HackRF One

HackRF One je uređaj koji je omogućio demokratizaciju softverski definisanog radija (SDR). Sa sposobnošću da se ponaša i kao prijemnik i kao predajnik u opsegu od 1 MHz do 6 GHz, HackRF One je postao omiljeni alat za analizu radio signala, od FM radija pa sve do satelitskih frekvencija. Njegova posebnost leži u otvorenom softveru koji omogućava zajednici da stvara i deli nove module i programe.

RTL-SDR

RTL-SDR je jedan od najpristupačnijih SDR uređaja na tržištu, ali ne dozvolite da njegova cena zavara. Ovaj mali dongle je moćan alat za analizu spektra i proučavanje komunikacionih protokola. Njegova posebnost je u tome što je idealan za početnike koji ulaze u svet RF hakovanja, pružajući pristup velikom broju zajedničkih aplikacija i softverskih alata.

PandwaRF

PandwaRF je dizajniran kao kompaktniji, prenosiviji brat starijeg Yard Stick One. Ovaj uređaj se ističe svojom sposobnošću da se lako povezuje sa pametnim telefonima, čime omogućava analizu i manipulaciju RF signala na terenu. Njegova posebnost je u tome što približava RF hakovanje svakodnevnom korisniku, bez potrebe za složenim postavkama ili dodatnim računarskim resursima.

ChameleonMini

ChameleonMini je uređaj specijalizovan za emulaciju NFC tagova. Ako radite sa NFC tehnologijom, ovo je uređaj koji omogućava simulaciju raznih NFC aplikacija u stvarnom vremenu, što je izuzetno korisno za testiranje sigurnosti i razvoj NFC aplikacija. Njegova jedinstvenost je u svestranosti i sposobnosti da emulira veliki broj NFC uređaja i tagova.

USB Rubber Ducky

USB Rubber Ducky izgleda kao običan USB drajv, ali je zapravo sofisticirani uređaj za ubrizgavanje tastaturnih komandi. Ovaj uređaj je nezamenljiv alat za sigurnosne stručnjake zbog njegove sposobnosti da automatizuje niz napada na računare, koristeći pritom skripte koje simuliraju tastaturne unose. Ono što ga izdvaja je jednostavnost upotrebe i brzina izvršavanja komandi.

LAN Turtle

LAN Turtle možda izgleda nevino, ali u sebi krije moćne alate za daljinsko upravljanje, istraživanje mreže i napade "man-in-the-middle"

LAN Turtle možda izgleda nevino, ali u sebi krije moćne alate za daljinsko upravljanje, istraživanje mreže i napade “man-in-the-middle”. Ovaj uređaj je postao omiljeni alat za sistem administratore i profesionalce u oblasti bezbednosti zbog njegove diskretnosti i fleksibilnosti. Njegova posebnost leži u modulima koji omogućavaju širok spektar napada i testiranja.

Bash Bunny

Bash Bunny je USB uređaj koji spaja moćne napade i automatizaciju u jednostavnom pakovanju

Bash Bunny je USB uređaj koji spaja moćne napade i automatizaciju u jednostavnom pakovanju. Njegova moć leži u mogućnosti da brzo izvršava kompleksne nizove akcija, od pristupanja šiframa do izvršavanja skripti na ciljanom sistemu. Njegova posebnost je u multifunkcionalnosti i jednostavnosti za korisnike svih nivoa.

OMG Cable

OMG Cable je revolucionarni uređaj koji izgleda i funkcioniše kao normalan USB kabl,

OMG Cable je revolucionarni uređaj koji izgleda i funkcioniše kao normalan USB kabl, ali sa dodatkom mogućnosti za hakovanje. Kada se poveže sa računarom, omogućava daljinski pristup ili ubrizgavanje tastaturnih komandi. Njegova posebnost je u prikrivanju naprednih hakovanja u nečemu što izgleda kao svakodnevni predmet.

WiFi Pineapple

WiFi Pineapple je vrhunski alat za audite bežičnih mreža

WiFi Pineapple je vrhunski alat za audite bežičnih mreža, koji omogućava stručnjacima da procene sigurnost WiFi mreža. Njegove sposobnosti za prilagođavanje i modulaciju ga čine savršenim za otkrivanje slabosti u bežičnim mrežama. Posebnost mu je u naprednim funkcijama za presretanje i analizu bežičnog saobraćaja.

 

Zaključak

 

Svi ovi uređaji predstavljaju vrhunac trenutne ponude alata za bezbednosno testiranje i hardversko hakovanje. Iako je svaki poseban na svoj način, zajedničko im je to što pružaju neprocenjive uvide u sigurnost i ranjivosti modernih tehnologija. Kao neko ko je u ovom polju već dugo, mogu potvrditi da je kontinuirano učenje i prilagođavanje novim alatima ključno za uspeh u informacionoj bezbednosti. Bez obzira da li ste novajlija ili veteran, ovi uređaji imaju potencijal da prošire vaše razumevanje i veštine u ovom uzbudljivom i stalno promenljivom polju. Ukoliko ste zainterosavi da pročitate još naših članaka o premi možete kliknuti na link.

Scroll to Top
Optimized with PageSpeed Ninja