Najboljа Мesta za Кampovanje u Srbiji

 

 

Dobrodošli u Najboljа Мesta za Кampovanje u Srbiji! Ako volite prirodu, avanturu i oslobađanje od svakodnevnog stresa, kampovanje je idealan način da se povežete sa prirodom i uživate u jedinstvenim iskustvima. Srbija je zemlja koja obiluje prelepim pejzažima i pruža raznolike mogućnosti za kampovanje.

Pre nego što se upustite u avanturu kampovanja, evo nekoliko ključnih stvari koje treba da znate:

 

Odaberite pravo mesto

Srbija nudi različite lokacije za kampovanje, od planinskih vrhova do jezera i nacionalnih parkova. Pre nego što krenete na put, istražite različite destinacije i odaberite onu koja najbolje odgovara vašim interesovanjima. Razmislite o prirodnim lepotama, aktivnostima koje su dostupne na tom mestu i udaljenosti od vašeg prebivališta.

Vreme i sezona

Vremenski uslovi i sezona igraju važnu ulogu u kampovanju. Pre nego što krenete na put, proverite vremensku prognozu za tu lokaciju i pripremite se za odgovarajuću opremu. Takođe, odredite koja sezona je najpogodnija za kampovanje na odabranom mestu. Leto može biti idealno za planinsko kampovanje, dok proleće i jesen mogu pružiti ugodnije temperature za kampovanje u nižim predelima.

Oprema i pripreme

Pre kampovanja, bitno je da imate odgovarajuću opremu. Osnovna oprema uključuje šator, vreću za spavanje, dušek za spavanje, kamperski sto i stolice, kuhinjski pribor, osvetljenje i priručni alat. Takođe, ne zaboravite na hranu, vodu, odeću prilagođenu vremenskim uslovima i osnovne higijenske potrepštine. Pripremite se unapred kako biste se osigurali da imate sve što vam je potrebno za udoban boravak u prirodi.

Sigurnost i ekologija

Bezbednost je važan aspekt kampovanja. Pre nego što krenete na put, informišite se o pravilima i propisima na odabranom mestu. Budite svesni potencijalnih opasnosti u prirodi, kao što su divlje životinje, promenljivo vreme ili teren. Takođe, vodite računa o očuvanju prirode. Uvek ostavite kamp mesto čistim i ne oštećujte okolinu.

 Planiranje aktivnosti

Najboljа Мesta za Кampovanje pružaju razne mogućnosti za aktivnosti na otvorenom. Istražite pešačke staze, biciklističke staze, planinarenje, ribolov, vožnju čamcem ili jednostavno opuštanje u prirodi. Napravite plan aktivnosti koje želite da iskusite tokom kampovanja i unapred se informišite o dostupnim opcijama.

 

Mesta za Kampovanje

 

Da li volite da provodite vreme u prirodi, udaljeni od gradske vreve? Srbija je zemlja koja obiluje predivnim pejzažima i ima mnogo mesta koja su idealna za kampovanje.

U nastavku su navedena neka od najboljih kamp mesta u Srbiji, zajedno sa svim pogodnostima koje ona nude:

 

Kopaonik

 

Na planini Kopaonik, jednoj od najlepših planina u Srbiji, ima mnogo toga da se vidi i istraži.

 

Zelena brda kopaonika - Najboljа Мesta za Кampovanje u Srbiji

 

Evo nekih od atrakcija i znamenitosti koje možete posetiti na Kopaoniku:

 

Panoramski pogledi

Kopaonik je poznat po svojim spektakularnim panoramskim pogledima. Sa brojnih vrhova, kao što su Pančićev vrh (2.017 metara) i Gobelja (1.938 metara), možete uživati u prelepom pogledu na okolne planinske vrhove, doline i šumske predjele.

Nacionalni park Kopaonik

Planina Kopaonik je deo istoimenog nacionalnog parka, koji je proglašen zaštićenim područjem zbog svoje prirodne lepote. U parku se nalazi raznolika flora i fauna, prelepi pejzaži, vodopadi i jezera. Možete istražiti pešačke staze koje vode do različitih prirodnih atrakcija.

Jezero Jaram

Jezero Jaram je veštačko jezero smešteno na Kopaoniku. Ovo jezero pruža prelep prizor, posebno tokom letnjih meseci kada se oko njega otvara cvetna dolina. Možete se opustiti pored jezera, uživati u pikniku ili se provozati čamcem.

Dvorac Kralja Petra

U blizini Kopaonika nalazi se dvorac Kralja Petra, koji datira iz 19. veka. Dvorac je otvoren za javnost i možete obići unutrašnjost, videti prelepu arhitekturu i otkriti istorijske detalje o srpskoj kraljevskoj porodici.

Skijaški centar

Kopaonik je poznat kao jedan od najpopularnijih skijaških centara u Srbiji. Ako posetite Kopaonik tokom zimske sezone, možete uživati u skijanju, snowboardingu i drugim zimskim sportovima. Skijaški centar nudi različite staze za sve nivoe skijaša, kao i škole skijanja za početnike.

Hiking i biciklizam

Kopaonik je idealno mesto za pešačenje i biciklizam. Postoji mnogo staza koje vode do prelepog pejzaža, vodopada i vidikovaca. Možete istraživati netaknutu prirodu, udahnuti svež planinski vazduh i uživati u aktivnostima na otvorenom.

Ovo su samo neke od atrakcija koje možete posetiti na Kopaoniku. Bez obzira na sezonu, ova planina pruža mnogo mogućnosti za istraživanje, rekreaciju i uživanje u prirodi.

Evo nekoliko popularnih lokacija za kampovanje na Kopaoniku:

 

Dolina Javorovača

Dolina Javorovača se nalazi u podnožju Kopaonika i predstavlja jedno od Najboljа Мesta za Кampovanje. Ovde možete postaviti svoj šator u prelepoj prirodi, uživati u miru i tišini, kao i pristupiti brojnim pešačkim stazama.

Brzeće

Brzeće je popularno mesto smešteno na padinama Kopaonika, udaljeno oko 18 kilometara od centra planine. Ovde postoje kampovi i kamp naselja koja pružaju osnovne pogodnosti poput toaleta, tuševa i kamperskih prostora. Blizina skijaških staza, biciklističkih staza i planinskih staza čini Brzeće atraktivnom destinacijom za kampovanje.

Suvo Rudište

Suvo Rudište je vrh Kopaonika koji se nalazi na visini od 1.810 metara. Ovo mesto pruža spektakularan pogled na okolne planine i predstavlja jednu od najlepših tačaka za kampovanje na Kopaoniku. Možete postaviti svoj šator blizu vrha i uživati u predivnom zalasku sunca i jutarnjem pejzažu.

Jošanička Banja

Jošanička Banja je popularno termalno lečilište koje se nalazi nedaleko od Kopaonika. Ovde postoje i kampovi koji pružaju mogućnost kampovanja u blizini termalnih izvora. Možete uživati u lekovitim svojstvima termalne vode i istovremeno se prepustiti čarima kampovanja u prirodi.

Važno je napomenuti da je potrebno unapred proveriti dostupnost kampova, uslove i pravila koja važe za kampovanje na određenim mestima na Kopaoniku. Takođe, budite odgovorni prema prirodi i vodite računa o čistoći i očuvanju okoline dok boravite u prirodi.

Uvac

Uvac je jedno od najlepših prirodnih područja u Srbiji, poznato po svojoj jedinstvenoj prirodi i spektakularnom kanjonu reke Uvac.

 

poled klisure odozgo - Najboljа Мesta za Кampovanje u Srbiji

 

Ovde su neke od atrakcija koje možete videti na Uvcu:

 

Kanjon reke Uvac

Kanjon reke Uvac je glavna atrakcija ovog područja. Sa svojim strmim stenama, zelenim brdima i meandrima, kanjon pruža nezaboravne pejzaže. Možete organizovati vožnju čamcem ili kajakom kako biste istražili kanjon i uživali u pogledu na netaknutu prirodu.

Beloglavi supovi

Reka Uvac je dom za jednu od najvećih populacija beloglavih supova u Evropi. Ovi retki i zaštićeni ptici lete iznad kanjona, stvarajući impresivan prizor. U organizovanim turama možete posmatrati beloglave supove u njihovom prirodnom staništu i naučiti više o njihovoj zaštiti.

Ledena pećina

Ledena pećina je prirodni fenomen na Uvcu. Ova pećina je poznata po stalnoj temperaturi ispod nule i impresivnim ledenim formacijama koje se formiraju tokom zime. Organizovane ture omogućavaju posetu ledenoj pećini i istraživanje ovog jedinstvenog prirodnog čuda.

Vodopadi

Uvac je dom za nekoliko prelepih vodopada koji se ulivaju u kanjon. Vodopad Gostilje je jedan od najpoznatijih, sa svojim visokim padom i okolnom bujnom vegetacijom. Možete posetiti ove vodopade i uživati u njihovoj lepoti i osvežavajućem zvuku padajuće vode.

Prirodni rezervat

Reka Uvac i okolna područja proglašena su zaštićenim prirodnim rezervatom. Ovde možete videti različite vrste flore i faune, uključujući retke biljne vrste, ptice, sisavce i gmizavce. Ovo je idealno mesto za posmatranje divljeg života i istraživanje prirodnih ekosistema.

Uvac je pravi raj za ljubitelje prirode i istraživače. Ne samo da ćete biti očarani prelepim pejzažima, već ćete imati priliku da doživite divlju prirodu i njenu bogatu biološku raznolikost.

Evo nekih od popularnih lokacija za kampovanje na Uvcu:

 

Kamp Vrutci

Kamp Vrutci se nalazi nedaleko od kanjona reke Uvac i predstavlja odličnu opciju za Najboljeg Мesta za Кampovanje u prirodnom okruženju. Ovde možete postaviti svoj šator ili koristiti dostupne kamp kućice. Kamp pruža osnovne pogodnosti poput toaleta, tuševa i prostora za roštilj, a takođe je i blizu mesta za organizovane vožnje čamcem po kanjonu.

Kamp Zlatarski biser

Zlatarski biser se nalazi na obali Zlatarskog jezera, koje se proteže u blizini Uvca. Ovaj kamp nudi prijatan boravak uz jezero, sa uređenim kamp prostorima i mogućnostima za kampovanje sa električnim priključcima. Možete uživati u miru jezera, pecanju i brojnim aktivnostima na vodi.

Divlje kampovanje

Na području Uvca postoji mogućnost divljeg kampovanja u neuređenim delovima prirode. Ukoliko želite avanturistički doživljaj, možete postaviti svoj šator na odgovarajućem mestu i uživati u divljini. Važno je imati na umu da pri divljem kampovanju treba biti pažljiv prema prirodi, voditi računa o zaštiti okoline i slediti pravila bezbednosti.

Pre nego što se upustite u kampovanje na Uvcu, preporučuje se da unapred proverite pravila i dozvole za kampovanje na određenim lokacijama, kao i da se pripremite sa svim potrebnim opremom za kampovanje u prirodi. Takođe, vodite računa o čistoći i očuvanju okoline tokom svog boravka.

Fruška Gora

Na Fruškoj Gori, planini smeštenoj u blizini Novog Sada u Srbiji, postoji mnogo toga što možete videti i istražiti. Ovo područje je bogato kulturnim nasleđem, prirodnim lepotama i verskim spomenicima.

 

Spomenik na Fruskoj Gori - Najboljа Мesta za Кampovanje u Srbiji

 

Evo nekoliko atrakcija koje možete posetiti na Fruškoj Gori:

 

Manastiri

Fruška Gora je poznata po svojim manastirima, koji su deo Fruškogorskog manastirskog kompleksa. Na planini se nalazi oko 16 aktivnih manastira, od kojih su neki datiraju iz srednjeg veka. Ovi manastiri su ne samo verski objekti, već i kulturno-istorijski spomenici koji čuvaju dragocenu umetnost, ikone i rukopise.

Nacionalni park Fruška Gora

Fruška Gora je proglašena nacionalnim parkom zbog svoje prirodne lepote i biodiverziteta. Ovde možete istraživati različite staze za pešačenje i biciklizam koje vode do šumovitih predela, vidikovaca i prirodnih fenomena. Park je dom raznih biljnih i životinjskih vrsta, uključujući retke ptice i biljke.

Stražilovo

Stražilovo je planinska visoravan na Fruškoj Gori, koja je postala poznata kao inspiracija za pesnika Branka Radičevića. Na ovom mestu se nalazi spomen-kompleks posvećen pesniku, kao i prelepi pejzaži koji pružaju mir i tišinu. Možete prošetati stazama, uživati u prirodi i posetiti spomenik posvećen Radičeviću.

Fruskogorski vinogradi

Fruška Gora je takođe poznata po svojim vinogradima i vinskim podrumima. Ovo područje je idealno za posete vinarijama, degustacije vina i upoznavanje sa tradicijom vinogradarstva u ovom regionu. Možete uživati u prelepim vinogradima, probati lokalna vina i saznati više o proizvodnji vina.

Sremski Karlovci

Nedaleko od Fruške Gore nalazi se slikoviti grad Sremski Karlovci. Ovaj istorijski grad je poznat po svojim baroknim zgradama, vinskim podrumima i značaju u kulturnoj baštini Srbije. Možete posetiti baroknu katedralu, Patrijaršijski dvor, probati slatko vino “bermet” i prošetati šarmantnim ulicama ovog grada.

Fruška Gora pruža bogato iskustvo koje kombinuje prirodne lepote, versko nasleđe i kulturne spomenike. Bez obzira da li želite da istražujete manastire, uživate u prirodi ili degustirate vina, Fruška Gora će vam pružiti raznolik i zanimljiv doživljaj.

Evo nekoliko popularnih lokacija za kampovanje na Fruškoj Gori:

 

Stražilovo

Stražilovo je jedna od najpoznatijih lokacija na Fruškoj Gori i pruža mogućnosti za kampovanje u prirodi. Ovde možete postaviti svoj šator u prelepom okruženju planinske visoravni i uživati u miru i tišini. Pored kampovanja, možete se prošetati stazama, posetiti spomenik Branku Radičeviću i uživati u pogledu na okolne pejzaže.

Nacionalni park Fruška Gora

Nacionalni park Fruška Gora takođe pruža mogućnosti za kampovanje u prirodi. Ovde možete pronaći određene lokacije za postavljanje šatora i uživati u prirodnim lepotama parka. Vodite računa o pravilima parka i očuvanju okoline dok kampujete.

Kamping naselje Zasavica

U blizini Fruške Gore nalazi se kamping naselje Zasavica, smešteno u prelepom prirodnom okruženju. Ovo kamping naselje nudi kamp prostor sa električnim priključcima, toaletima, tuševima i drugim pogodnostima. Pored kampovanja, možete se upustiti u vožnju čamcem po kanalima i istraživati obližnji rezervat prirode “Zasavica”.

Divlje kampovanje

Na Fruškoj Gori postoji mogućnost divljeg kampovanja u neuređenim delovima prirode. Ukoliko preferirate avanturistički pristup, možete postaviti svoj šator na odgovarajućem mestu i uživati u divljini. Budite odgovorni prema prirodi, vodite računa o čistoći i očuvanju okoline tokom svog boravka.

Pre nego što se upustite u kampovanje na Fruškoj Gori, preporučuje se da unapred proverite pravila, dozvole i dostupnost kampova ili lokacija za kampovanje. Takođe, vodite računa o bezbednosti, pripremite odgovarajuću opremu za kampovanje i budite pažljivi prema okolini kako biste očuvali prirodu ovog prelepog područja.

Tara

Tara je planina smeštena u zapadnoj Srbiji i poznata je po svojoj netaknutoj prirodi i spektakularnim pejzažima.

 

Pogled na jezero - Najboljа Мesta za Кampovanje u Srbiji

 

Ovde su neka od atrakcija koje možete videti na Tari:

 

Nacionalni park Tara

Nacionalni park Tara je zaštićeno područje koje obuhvata veliki deo planine. Ovde možete istraživati šumske staze, uživati u prelepim vidikovcima i posmatrati divlji svet. Park je dom različitih biljnih i životinjskih vrsta, uključujući retke endemske vrste. Možete se upustiti u pešačenje, biciklizam ili vožnju konja kako biste istražili prirodu parka.

Zaovinsko jezero

Zaovinsko jezero je veštačko jezero smešteno na Tari. Okruženo je šumovitim brdima i pruža prelep pejzaž za opuštanje i uživanje u prirodi. Možete se voziti čamcem po jezeru, pecati ili jednostavno uživati u mirnom okruženju.

Mitrovac

Mitrovac je popularna turistička destinacija na Tari. Ovde možete posetiti informativni centar Nacionalnog parka Tara, koji pruža informacije o prirodnim lepotama i aktivnostima na planini. Takođe, možete se prošetati kroz prelepu četinarsku šumu i posetiti vidikovce koji pružaju spektakularne poglede na okolinu.

Bilješka stena

Bilješka stena je jedan od najpoznatijih vidikovaca na Tari. Sa ove visoke stene možete imati impresivan pogled na kanjon reke Drine i okolne planinske vrhove. Ovo je idealno mesto za fotografisanje i uživanje u panoramskom pejzažu.

Tarino jezero

Tarino jezero je drugo veštačko jezero na Tari, smešteno u blizini Bajine Bašte. Ovo jezero je okruženo planinskim vrhovima i pruža mogućnosti za vožnju čamcem, pecanje i šetnju duž obale. Možete uživati u prirodnom okruženju i miru jezera.

Tara je destinacija koja nudi prelepe prirodne pejzaže, aktivnosti na otvorenom i mogućnosti za istraživanje netaknute prirode. Bilo da volite pešačenje, vožnju bicikla, uživanje u jezerima ili jednostavno opuštanje u prirodi, Tara će vam pružiti izvanredno iskustvo.

Evo nekoliko popularnih lokacija za Мesta za Кampovanje na Tari:

 

Kamp “Omorika”

Kamp “Omorika” je jedan od najpoznatijih kampova na Tari i nalazi se u blizini Zaovinskog jezera. Ovaj kamp nudi različite vrste smeštaja, uključujući mesta za šatore, kamp kućice i drvene bungalove. Opremljen je svim neophodnim sadržajima kao što su toaleti, tuševi, prostor za roštilj i prodavnica. Uživajte u prirodnim lepotama oko jezera i miru kampiranja.

Divlje kampovanje

Na Tari takođe postoji mogućnost divljeg kampovanja u neuređenim delovima prirode. Ako ste avanturistički nastrojeni i volite da istražujete netaknute predele, možete postaviti svoj šator na odgovarajućim mestima i uživati u prirodi. Budite odgovorni prema prirodi, vodite računa o zaštiti okoline i sledite pravila bezbednosti.

Mitrovac kamp

U blizini centra Mitrovca nalazi se kamp prostor koji nudi mogućnost kampovanja na Tari. Ovde možete postaviti svoj šator i uživati u blizini prirodnih staza, vidikovaca i četinarske šume. Pored kampiranja, možete posetiti i obližnje atrakcije poput Bilješke stene i vidikovaca.

Pre nego što se upustite u Najboljа Мesta za Кampovanje na Tari, preporučuje se da unapred proverite pravila i dozvole za kampiranje na određenim lokacijama, kao i da se pripremite sa svom potrebnom opremom za kampovanje u prirodi. Takođe, vodite računa o čistoći i očuvanju okoline tokom svog boravka. Uživajte u prirodnim lepotama Tare i iskusite avanturu kampovanja na ovoj predivnoj planini.

Đerdap

Đerdap, smešten na istoku Srbije duž Dunava, jedno je od najimpresivnijih prirodnih područja u zemlji.

 

Đerdap pogled sa vidikovca na reku

Ovde su neka od atrakcija koje možete videti i istražiti u Đerdapu:

 

Đerdapska & Klisura

Đerdapska klisura je jedna od najdubljih klisura u Evropi i predstavlja glavnu atrakciju ovog područja. Ova spektakularna klisura prostire se duž Dunava i pruža prelepe vidikovce, visoke stene i bujnu vegetaciju. Možete se upustiti u vožnju brodom Dunavom i uživati u pogledu na impresivne litice i pejzaže.

Nacionalni park Đerdap

Nacionalni park Đerdap obuhvata veliko područje klisure i prirodnih staništa. Ovde možete istraživati razne pešačke staze koje vode do vidikovaca, slapova i pećina. Park je dom mnogih retkih biljnih i životinjskih vrsta, uključujući i veliki broj ptica. Možete se diviti prirodnoj lepoti i očaravajućim pogledima na Dunav.

Lepenski Vir

Lepenski Vir je arheološko nalazište koje se nalazi u Đerdapskoj klisuri. Ovo je jedno od najvažnijih praistorijskih nalazišta u Evropi, koje datira još iz 7.000 godine pre nove ere. Možete posetiti muzej i videti rekonstrukciju praistorijskog naselja, kao i originalne artefakte i skulpture koje su pronađene na ovom mestu.

Tabula Traiana

Tabula Traiana je rimski spomenik smešten na Dunavskoj obali u Đerdapu. Ova kamena ploča je postavljena kao deo rimske ceste i predstavlja jedan od najznačajnijih istorijskih spomenika u regionu. Možete posetiti ovo mesto i naučiti više o istoriji i kulturnom nasleđu područja.

Golubac

Golubačka tvrđava je impozantna srednjovekovna tvrđava smeštena na Dunavu u blizini Đerdapa. Ova tvrđava ima bogatu istoriju i predstavlja kulturno-istorijski spomenik. Možete posetiti tvrđavu, istražiti njene zidine i uživati u panoramskom pogledu na Dunav.

Đerdap pruža izuzetno bogato iskustvo koje kombinuje prirodne lepote, kulturno nasleđe i arheološke spomenike. Bez obzira da li istražujete klisuru, posetite istorijske spomenike ili uživate u prirodi, Đerdap će vas očarati svojom veličanstvenošću.

Evo nekoliko popularnih lokacija za kampovanje na Đerdapu:

 

Kamp “Djerdap” (Tekija)

Kamp “Đerdap” se nalazi u blizini sela Tekija i predstavlja popularno mesto za kampovanje na obali Dunava. Ovde možete postaviti svoj šator ili koristiti kamp kućice koje su dostupne. Kamp nudi osnovne sadržaje kao što su toaleti, tuševi, prostor za roštilj i prodavnica. Takođe, možete uživati u kupanju u Dunavu i prelepim pogledima na okolinu.

Divlje kampovanje

Na području Đerdapa postoji mogućnost divljeg kampovanja u neuređenim delovima prirode. Ako želite avanturistički pristup, možete pronaći odgovarajuće mesto za postavljanje šatora i uživati u netaknutoj prirodi. Vodite računa o zaštiti okoline, poštujte pravila parka i budite odgovorni prema prirodi.

Kamp “Radovanov Mlin” (Donji Milanovac)

Kamp “Radovanov Mlin” se nalazi u blizini Donjeg Milanovca, u neposrednoj blizini Đerdapske klisure. Ovde možete postaviti šator ili iznajmiti kamp kućice. Kamp nudi osnovne sadržaje kao što su toaleti, tuševi i prostor za roštilj. Uživajte u prirodnom okruženju, pogledima na Dunav i mogućnostima za istraživanje okoline.

Pre nego što se upustite u kampovanje na Đerdapu, preporučuje se da unapred proverite pravila, dozvole i dostupnost kampova ili lokacija za kampovanje. Takođe, vodite računa o bezbednosti, pripremite odgovarajuću opremu za kampovanje i budite pažljivi prema okolini kako biste očuvali prirodu ovog prelepog područja. Uživajte u jedinstvenom iskustvu kampovanja na Đerdapu i istražite sve što ovo područje ima da ponudi.

Za Kraj

Najboljа Мesta za Кampovanje u Srbiji pružaju nezaboravno iskustvo u prirodi. Od planinskih vrhova do prelepih jezera i reka, Srbija nudi raznolike mogućnosti za Najboljа Мesta za Кampovanje . Bez obzira da li ste avanturista koji voli divlje kampovanje ili želite udobnost organizovanog kampa, ova mesta će vas očarati svojom lepotom i ponudom.

Kampovanje na Kopaoniku vam omogućava da istražujete planinske staze i uživate u spektakularnim pejzažima. Na Uvcu možete posmatrati retke ptice i krstariti prelepim kanjonom. Fruska Gora pruža mogućnosti za kampovanje u blizini vinarija i manastira, dok na Tari možete uživati u čistom planinskom vazduhu i pogledima na jezera i šumske pejzaže. Đerdap vas će oduševiti svojom spektakularnom klisurom i istorijskim spomenicima.

Pre nego što se upustite u Najboljа Мesta za Кampovanje, pripremite se sa svom neophodnom opremom, proučite pravila kampova ili divljeg kampovanja i vodite računa o zaštiti okoline. Uživajte u blagodetima prirode, otkrijte skrivene bisere Srbije i stvorite uspomene koje će vas pratiti zauvek.

Srbija je zemlja koja obiluje prirodnim lepotama, pa istraživanje njenih najboljih kamp mesta pruža izvanredno iskustvo. Ne propustite priliku da se povežete sa prirodom, odmorite od svakodnevnog stresa i provedete nezaboravno vreme sa porodicom ili prijateljima. Uživajte u kampovanju u Srbiji i otkrijte sve što ova prelepa zemlja ima da ponudi!

 

Scroll to Top
Optimized with PageSpeed Ninja