Kako Napraviti Zamku za Komarce

Kako Napraviti Zamku za Komarce

Oslobodite se od Napasti uz pomoć: Kako Napraviti Zamku za Komarce

 

Leto je naše omiljeno doba godine, ali kao i svi mi pretpostavljamo da bih bilo mnogo bolje bez prokletih komaraca koji dolaze uz njega. Samo pokušajte da iščupate korov u vašoj bašti, dok vam ti podli insekti napadaju bez milosti! Apsolutno nije zabavno, zato nam je tu Zamka za Komarce da se rešite tih napasti.

Mogli biste da kupite zamki za komarce, ili da gotovo besplatnom i jednako efikasnim načinom uradite sami zamke za komarce koje ćete postaviti oko svog doma.

Za najbolje rezultate, zamke za komarce moraćete da postavite na što više mesta oko imanja: oko niskih vlažnih područja (posebno u blizini šume) ili gde ćete odmarati ili raditi u bilo kom trenutku dan.

Da biste uhvatili komarce, važno je naučiti više o njima i njihovim navikama. Insekti uvek prate put tragova ugljen-dioksida –  dok udišemo i izdišemo. Ako se izležavate ili radite pored vatre, još više komaraca će krenuti u vašem pravcu.

Bolesti koje komarci mogu preneti uključuju: Encefalitis, Zapadni Nil i malariju.

 

Činjenice o komarcima

 

1. Više od 3.500 različitih vrsta komaraca ima na planeti.

2. Samo jedna vrsta se zapravo hrane našom krvlju. Komarci moraju da sisaju krv da bi se njihova jajašca pravilno razvila. Jedna ženka komarca može da položi do 300 jaja.

3. Komarce privlači ne samo ugljen-dioksid, već i znoj, telesna toplota i tamna odeća.

4. Jaja komaraca polažu se na površinu stajaće vode, moraju imati vodu da bi se izlegla. Potrebno je oko 10 dana u vodi kako bi sazreli u komarce.

5. Biti komarac znači, između ostalog, da ćete imati zaista kratak život. Komarci žive samo oko dva meseca.

 

Zamka sa Plastičnom Flašom

Ove jednostavne domaće zamke za komarce zaista funkcionišu prilično dobro, ali će se morati redovno puniti da bi i dalje bile efikasne.

Šećer i kvasac se koriste za mamac za komarce. Vrat plastične boce služi kao ulaz u zamku.

Kada je zamka pravilno napravljena, komarci se na kraju iscrpe pokušavajući da se vrate iz boce i padaju na dno i umiru.

Šta Vam je sve potrebno:

  • Kvasac – 1 pakovanje suvog oko 3 kašičice
  •  Smeđi šećer – ¼ šolje
  • 1 šolja vrele vode
  • Plastična flaša – možete koristiti jednu plastičnu flašu od 2 litra ili nekoliko pojedinačnih plastičnih flaša za vodu.
  • Makaze ili nož.
  • Lepljiva traka
  • Crna boja ili građevinski papir

Uputstvo:

1. Skinite poklopac sa boce.
2. Odrežite gornji deo boce (vrat da bude u obliku levka).
3. Okrenite usko grlo i deo levka naopako tako da na mestu gde je bio čep bude usmeren ka dnu boce.
4. Gurnite preokrenuto usko grlo polako i pažljivo. Morate ostaviti dovoljno prostora na dnu da držite mešavinu kvasca i šećera – najmanje nekoliko santimetara.
5. Zalepite dva dela flaše zajedno da biste čvrsto držali deo levka na mestu. Ovo pomaže da se osigura da se između dve boce neće pojaviti praznine koje bi omogućile komarcima da pobegnu.
6. Obojite donji deo boce ili zalepite crni građevinski papir oko njega da biste privukli insekte.
7. Napravite i sipajte mešavinu kvasca, šećera i vode – pogledajte uputstva u nastavku.

maketa Zamka za Komarce koko bi trebalo da finkcioniše

i za kraj

 

Uz ovu inovativnu  zamku za komarce koja koristi sofisticirane metode privlačenja, učinkovito hvatajući ih u zamku neprimjetno i sigurno, pružamo vam mogućnost da se konačno oslobodite napasti insekata, omogućavajući vam mirne i ugodne ljetne večeri bez nepoželjnih gostiju koji zuje oko vas, ubadajući vas i ometajući vaše trenutke opuštanja i uživanja. S ovom revolucionarnom zamkom, koja kombinuje modernu tehnologiju i ekološki prihvatljive metode, možete se slobodno opustiti i uživati u otvorenom prostoru, znajući da ste zaštićeni od ovih dosadnih insekata koji nameravaju pokvariti vaše ljeto. Za jos uradi sam članaka kliknite ovde…

Scroll to Top
Optimized with PageSpeed Ninja