Zaključao sam Ključeve u Automobilu! Šta Mogu da Uradim?

vrata od auta

Zaključao sam ključeve u automobilu! Situacija koja nas može zadesiti u nekom trenutku. Ali, ne brinite evo nekoliko koraka što možete preduzeti da ponovno dobijete pristup vašeg vozila već istog dana. U ovom uvodnom tekstu istražićemo najnovije savete i tehnike za otvaranje zaključanih automobila . Video tutorijali u 2023  i korisne informacije o upotrebi specijalnih alata.

Možda ćete smatrati da su ovi trikovi otključavanja neverovatni, ali oni definitivno rade. Različiti automobili imaju različite strukture i što je noviji automobil, to je teže ući u njega sa automatskim bravama i sigurnosnim sistemima. Međutim, ništa nije nemoguće.

Postoje razni alati koji vam mogu olakšati posao ali svi znamo da uglavnom ove sutuacije rešavamo uz pomoć “Štapa i Kanapa” pa da počnemo, evo nekih metoda.

1. Pripremite rezervni ključ

 

ostavljeni ključevi na sedištu auta

 

Ako ste često rasejani i zaboravljate ključ u autu, pripremite rezervni i stavite ga negde gde samo vi znate. Najbolja mesta za dodatni ključ su u vašoj torbici ili novčaniku, negde u vozilu ali ne unutar  automobila! ili ispod bilo koje stvari u vašoj bašti. Bitno je da znate gde ste ga ostavili.

 

2. Koristite pertlu

 

pertle u boji

 

Zvuči neverovatno, ali ono što vam treba je samo pertla. Prvo skinite pertlu sa jedne od vaših cipela (i druga vrsta kanapa je u redu). Zatim ćete morati da vežete malu petlju u sredini koju možete da zategnete povlačenjem kraja pertle.

Zatim morate da držite jedan kraj kanapa u svakoj ruci, provucite ga kroz ugao vrata automobila. Koristite kretanje napred-nazad dok čvor ne sklizne preko kvake na vratima. Na kraju, povucite pertlu da je zategnete i povucite prema gore da biste otključali vrata.

Nažalost, ovaj metod neće raditi sa automobilima koji imaju mehanizme za zaključavanje sa strane vrata. Ali, ako vaš auto ima kvaku na vrhu vrata, imaćete šansu.

 

 

3. Koristite drveni klin, vazdušni klin i šipku

 

Takođe možete koristiti drveni klin, vazdušni jastuk ili šipku da otključate automobil kada se gornji deo automobila malo otvori. Prvo zgrabite drveni klin i gurnite ga kroz malu rupu da se otvor ne zatvori (ako ne želite da klin ošteti vaš automobil, stavite plastiku ismeđu klina i vrata)

Sada uzmite vazdušni jastuk i gurnite ga pored drvenog klina. Da biste napravili više prostora između automobila i vrata, pumpajte vazduh u vazdušni klin. Nakon toga promenite lokaciju drvenog klina dok ne dobijete značajan razmak. Konačno, gurnite šipku kroz otvor i otključajte vrata.

 

 

4. Koristite vešalicu

 

vešalica za garderobu - Zaključao sam Ključeve u Automobilu

 

Još jedan uobičajeni način za otključavanje vrata automobila je modifikovana žičana vešalica za kapute. Ovaj je pogodan alat za ručno otključavanje vrata, obično na starijim automobilima.

Korak 1: Odmotajte vješalicu uz pomoć klešta dok ne dobijete jednu ravnu stranu i jednu zakačenu. Koristićete ga da podignete kontrolnu ruku unutar vrata.

Korak 2: Gurnite vješalicu nadole između zaštitne trake i prozora automobila tako da kuka bude unutra skoro 3 centimetra na spoju prozora i vrata automobila. Tačna lokacija je tamo gde se obično nalazi sajla za bravu (trebalo bi da proverite lokaciju pre klizanja vešalice).

Korak 3: Okrenite udicu prema unutra i pecajte oko brave rotirajući vešalicu. Ovo je najteži deo jer je nije lako pronaći. Kada se odključa, povucite se i vrata automobila će se otvoriti.

 

 

Za Kraj

 

Na kraju, ako vam se desi da zaključate ključeve u automobilu, ne očajavajte. Pomoću najnovijih tehnologija, korisnih video tutorijala i veština koje se mogu primeniti uz sport , možete pronaći rešenje i ponovno dobiti pristup svom vozilu. Ukoliko vam je potrebna dodatna pomoć, ne ustručavajte se da kontaktirate stručnjake za otvaranje vozila, koji su obučeni da vam pomognu u ovakvim situacijama. Bez obzira na izazove koje donosi 2023. godina, uvek postoji način da se reši problem zaključanih ključeva, i brzo ponovno budete za volanom.

Scroll to Top
Optimized with PageSpeed Ninja