7 Praktičnih Mogućnosti Flipper Zero Uređaja

7 Praktičnih Mogućnosti Flipper Zero Uređaja

Flipper Zero je inovativni multifunkcionalni uređaj koji oduševljava tehnološke stručnjake i hobiste širom sveta. Svojom svestranošću i adaptabilnošću, Flipper Zero otvara nove horizonte u svetu tehnologije. Evo sedam impresivnih funkcija koje možete iskoristiti koristeći ovaj jedinstveni gedžet.

 

1. Testiranje Auto Ključeva

 

Testiranje Auto Ključeva

Flipper Zero koristi svoju antenu za sub-GHz frekvencije kako bi detektovao signale auto ključeva. Iako reprodukcija ovih signala neće otključati moderne automobile zbog sistema “rolling codes” koji mijenja kod svakim korišćenjem, ovo je odličan način da proverite da li je ključ ispravan i da li je baterija dobra.

 

2. Čitanje, Čuvanje i Emuliranje NFC Tagova

 

Čitanje, Čuvanje i Emuliranje NFC Tagova

NFC tehnologija je sveprisutna i Flipper Zero vam omogućava da radite s ovim bežičnim protokolom. Uređaj može čitati NFC izlaze sa pametnih telefona, iako ne može dekodirati šifrovane sigurnosne kodove kao što su CSC, CVV, CVC, što znači da ne može klonirati bankovne kartice.

 

3. Čitanje i Otključavanje RFID Tagova i Kartica

 

 

Flipper Zero takođe može čitati i klonirati RFID tagove i kartice, uključujući i one koje se koriste za hotele. Uređaj može zaobići mnoge sigurnosne mehanizme na ovim karticama, omogućavajući korisniku da klonira karticu i otključa vrata.

 

4. Zaobilaženje Sigurnosti Elektronskih Sefova

 

Čitanje i Otključavanje RFID Tagova i Kartica

Da, Flipper Zero može zaobići sigurnost na nekim elektronskim sefovima koristeći izlaz sa GPIO pinova. Ovo definitivno nije nešto što treba raditi bez odobrenja, ali pokazuje koliko neki sefovi u hotelima, spa centrima i Airbnbs mogu biti nesigurni.

 

5. Univerzalni Infracrveni Daljinski Upravljač

 

Univerzalni Infracrveni Daljinski Upravljač

Flipper Zero ima ugrađeni infracrveni modul koji može biti programiran da upravlja širokim spektrom uređaja, od televizora do klima uređaja. Ovo uključuje i testiranje ispravnosti infracrvenih daljinskih upravljača.

 

6. Automatizacija Skripti na Različitim Platformama

 

Kao BadUSB uređaj, Flipper Zero može biti prepoznat kao uređaj za ljudski unos (HID) kada je povezan sa računarom, omogućavajući izvođenje različitih automatskih operacija korišćenjem Rubber Ducky skriptnog jezika.

 

7. Generator Signala

 

Flipper Zero može koristiti GPIO pinove za emitovanje električnih signala, delujući kao generator signala. Ovo je korisno za simulaciju komponenti kao što su moduli za antilokiranje kočnica na vozilima.

 

Zaključak

 

Flipper Zero je izuzetno svestran uređaj koji kombinuje zabavu i praktičnost u jednom kompaktnom paketu. Bez obzira da li ga koristite za testiranje auto ključeva, čitanje NFC i RFID tagova, kontrolu infracrvenih uređaja ili automatizaciju skripti, ovaj gadget će vam otvoriti nove mogućnosti i olakšati mnoge zadatke. Njegove funkcije i potencijal za prilagođavanje čine ga neophodnim alatom za svakog tehnološkog entuzijasta. Za više informacija o sličnim korisnim uređajima, posetite Pripremi se.

Scroll to Top
Optimized with PageSpeed Ninja