14 Korisnih Načina Kako Iskoristiti Pivo

Pivo je jedno od najstarijih i najomiljenijih pića na svetu, ali njegova upotreba može biti mnogo šira nego što ste prvobitno mislili. Pored uživanja u čaši hladnog piva, ovaj zlatni napitak može se koristiti na različite korisne načine u kući, bašti i svakodnevnom životu. U nastavku je 14 praktičnih i kreativnih načina za korišćenje piva.

 

1. Dodajte ga u čili

 

Jedan od najboljih načina da dodate aromu i malo tečnosti čiliju jeste sa finom flašom piva. Koristite tamnija piva jer imaju više ukusa i dodaju jači udarac.

 

2. Uništite puževe

 

Puževi su veliki neprijatelji baštovana. Sipajte malo piva u prazne tegle i stavite ih u zemlju tako da ivice tegli budu u nivou zemlje. Puževi će ući po piće, ali neće moći da izađu.

 

3. Uzmite kupku u pivu

 

Pivo može biti odlično za vašu kožu. Napunite kadu pivom i uživajte u osvežavajućoj kupki koja će omekšati vašu kožu zahvaljujući kvascu i drugim sastojcima.

 

4. Izlečite svoj travnjak od smeđih mrlja

 

Kiseline u pivu mogu pomoći u uništavanju buba, dok ostali sastojci mogu promovirati zeleni rast trave. Isprobajte ovo ako vaš travnjak ima smeđe mrlje.

 

5. Olakšajte bol u stomaku

 

Karbonacija u pivu može pomoći u ublažavanju neugodnih grčeva u stomaku. Međutim, ovo nije preporučljivo za decu ili osobe sa ozbiljnim stomakom bolestima.

 

6. Uklanjanje fleka

 

Svetlo pivo može pomoći da se uklone fleke sa tepiha, uključujući i fleke od crnog vina. Nanesite pivo na fleku, a zatim koristite parni čistač za tepihe.

 

7. Napravite marinadu za meso koja omekšava

 

Pivo može omekšati meso i dodati prepoznatljiv ukus. Koristite ga kao marinadu za odreske ili pileće meso pre pečenja na roštilju.

 

8. Oživite drveni nameštaj

 

Ravno pivo može oživeti drveni nameštaj. Samo navlažite mikrofiber krpu pivom i lagano trljajte po nameštaju da biste dodali sjaj i vratili boju.

 

9. Jednostavno osvetljenje kose

 

Natopite kosu pivom i onda se sunčajte. Pivo će izvući divne pramenove i učiniti vašu kosu sjajnom. Takođe, pivo je odličan regenerator za kosu.

 

10. Polirajte zlatni nakit

 

Spustite svoje prstenje i druge sitnice u posudu s pivom, zatim izvadite i polirajte do prelepog sjaja koristeći suvu krpu.

 

11. Privlačenje pčela

 

Postavite male posude s pivom oko perimetra dvorišta pre nego što počne okupljanje. Pivo će privući pčele i ose, držeći ih dalje od vas i vaših gostiju.

 

12. Napravite pivsko testo

 

Koristite pivo za pravljenje savršenog testa. Kombinujte pivo, brašno, so, biber i jaje za hrskavo i ukusno testo.

 

13. Oživite bezukusne škampe ili jastoga

 

Pivo može dodati divan ukus škampima ili jastogu. Kuvajte ih u pivu sa začinima za bogatiji ukus.

 

14. Natopite stopala

 

Ako ste imali težak dan, umorna stopala mogu biti osvežena pivskom kupkom. Napunite posudu pivom i potopite stopala za osvežavajući osećaj.


Pivo je više od osvežavajućeg pića. Sa ovim korisnim savetima, možete iskoristiti pivo na kreativne i praktične načine u vašem svakodnevnom životu. Uživajte u njegovim mnogobrojnim mogućnostima, ali se ponašajte odgovorno. I kao uvek, nikada ne vozite pod uticajem alkohola. Ostani bezbedni i uživajte u ovim korisnim trikovima sa pivom!

Za više korisnih saveta i informacija, posetite sajt Pripremi se.

Scroll to Top
Optimized with PageSpeed Ninja